PREGLEDI

Zagotovite si brezplačni pregled

Za izdelavo kvalitetnih očal je najprej potreben natančen pregled vida. V optiki opravimo pregled in kontrolo dioptrije, izmerimo očesni pritisk, pregledamo sprednji del očesa in opravimo pregled za uporabo kontaktnih leč. Pregled se najprej opravi s pomočjo avtomatskih meritev (fizikalne lastnosti očesa), ki so podlaga za nadaljnjo subjektivno meritev dioptrije očesa. V primeru opažanja morebitnih bolezenskih obolenj, vas bomo napotili na nadaljnje preiskave.Pregled vida je priporočljivo opraviti na dve leti, v primeru težav pa je nujen takojšnji obisk v optiki.

Pregled oči je neinvaziven rutinski postopek. Natančnost meritev je odvisna tudi od posameznika, ki obišče optika, saj mora s seboj prinesti korekcijska očala ali leče, ki predstavljajo izhodiščno točko za merjenje dioptrije. Optik po pregledu, upoštevajoč vse rezultate meritev, opravi strokoven posvet, v katerem poda predloge o nadaljnjem določanju dioptrije ter najboljši korekciji vida. Med najpogostejše nepravilnosti oči sodita kratkovidnost in daljnovidnost, ki ju najhitreje odpravimo s korekcijskimi očali ali kontaktnimi lečami. Čeprav je oblika korekcije največkrat odvisna od posameznika, so vsem z novo diagnozo največkrat priporočana očala z dioptrijo, ki jih kasneje lahko kombinirajo s kontaktnimi lečami.

Ob nakupu očal (okvir + očalne leče) je pregled dioptrije oči v naši optiki brezplačen.

Ponujamo možnost povračila stroškov

Naše podjetje ima sklenjeno pogodbo z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Vsi, ki ste prejeli naročilnico (zelen recept) od vašega okulista o potrebi optičnega pripomočka, ta recept priložite in uveljavite predpisano povračilo stroškov. Pregled vida na napotnico obsega ponoven pregled dioptrije oči, saj se pogosto zgodi, da dioptrija na vašem receptu ni pravilna.  Okulisti opravijo povprečno več 10 meritev dnevno, zaradi tega lahko pride do napak, te pa želimo pred izdelavo očal preprečiti in zagotoviti 100 % zadovoljstvo naših strank. Na pregled vida se je mogoče naročiti v prostorih optike preko telefona ali elektronske pošte.

Poskrbite za zdravje vaših oči

Redna kontrola vida je pomembna za odkrivanje bolezni in nepravilnosti čutil vida. V to kategorijo spadajo barvna slepota, siva mrena, glavkom, vnetje očesa, bolezni solznih žlez in vek, sladkorna bolezen, visok krvni tlak in ostale očesne poškodbe/nepravilnosti.

Mnogim se zdi pregled vida popolnoma odveč, dokler se ne pojavijo prve težave z vidom. Te težave so žal že prvi pokazatelj nepravočasnega obiska zdravnika, saj bi lahko kar polovico okvar vida preprečili s pravočasnim obiskom optike. Pogosto se namreč zgodi, da očesne bolezni v zgodnjih fazah nimajo simptomov in jih je mogoče odkriti le z ustreznim pregledom. Tako se predhodno izognete dodatnim komplikacijam, ki lahko nastanejo ob poznem odkrivanju nepravilnosti očesa.

Redne kontrole vida pa ne potrebujejo le odrasli, temveč tudi otroci. Ker ti rastejo, je ključno, da se jim zagotovi pravilen razvoj vida, ki bo pripomogel pri lažjem zaznavanju okolice in učenju. Študije so namreč pokazale, da si posameznik zapomni le 10 % vsega, kar sliši, 20 % kar prebere in kar 80 % vsega kar vidi. V optiki Babnik boste ob nakupu očal deležni brezplačnega pregleda oči, ki vodi do dobrega vida.

ZAGOTOVITE SI BREZPLAČNI PREGLED

Za izdelavo kvalitetnih očal je najprej potreben natančen pregled vida. V optiki opravimo pregled in kontrolo dioptrije, izmerimo očesni pritisk, pregledamo sprednji del očesa in opravimo pregled za uporabo kontaktnih leč. Pregled se najprej opravi s pomočjo avtomatskih meritev (fizikalne lastnosti očesa), ki so podlaga za nadaljnjo subjektivno meritev dioptrije očesa. V primeru opažanja morebitnih bolezenskih obolenj, vas bomo napotili na nadaljnje preiskave.

Ob nakupu očal (okvir + očalne leče) je pregled dioptrije oči v naši optiki brezplačen.

PONUJAMO MOŽNOST POVRAČILA STROŠKOV

Naše podjetje ima sklenjeno pogodbo z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Vsi, ki ste prejeli naročilnico (zelen recept) od vašega okulista o potrebi optičnega pripomočka, ta recept priložite in uveljavite predpisano povračilo stroškov. V optiki vam bomo ponovno pregledali dioptrijo oči, saj se pogosto zgodi, da dioptrija na vašem receptu ni pravilna. Okulisti opravijo povprečno več 10 meritev dnevno, zaradi tega lahko pride do napak, te pa želimo pred izdelavo očal preprečiti in zagotoviti 100 % zadovoljstvo naših strank.

POSKRBITE ZA ZDRAVJE VAŠIH OČI

Redni pregledi vida so pomembni za odkrivanje bolezni in nepravilnosti čutil vida. V to kategorijo spadajo barvna slepota, siva mrena, glavkom, vnetje očesa, bolezni solznih žlez in vek, sladkorna bolezen, visok krvni tlak in ostale očesne poškodbe/nepravilnosti. S skrbnim pregledovanjem oči se lahko predhodno izognete dodatnim komplikacijam, ki lahko nastanejo ob poznem odkrivanju nepravilnosti očesa. V optiki poskrbimo za kvaliteten pregled, ki vodi do dobrega zdravja vaših oči.

Prijavite se na pregled


    Pregled dioptrije & očesni pritiskPregled za lečePregled za leče & uvajanje